top of page

Gedreven door impact.

ZorgMee is een sociale onderneming. Dat is een onderneming die boven alles aan een maatschappelijke uitdaging wil werken. Het is al een geruime tijd onze droom om iets positief bij te dragen aan de maatschappij, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van de goodwill of giften van andere mensen. Door volwaardig deel te nemen aan de economie hopen we een dubbele meerwaarde te creëren, zowel voor de klant als voor de maatschappij.

Wie zijn wij?

Siska: "Van jongs af aan had ik al een interesse in mensen, waarom mensen doen wat ze doen, en hoezeer je gedachten en gevoelens invloed hebben op je leven. Al sinds mijn puberteit verslind ik psychologische- en zelfhulpboeken, en in 2011 studeerde ik af als Klinisch Psychologe.

In 2013 volgde ik mijn eerste IT-opleiding in de avondschool. Ik vond het leuk om eens compleet uit mijn comfortzone te komen, en iets bij te leren waar ik compleet nog niets van afwist. Wanneer dan de gelegenheid kwam om mee te werken aan software voor zorgverleners, kriebelde het meteen weer om hierover verder bij te leren en met digitalisering aan de slag te gaan.

afbeelding van Siska

Siska

Wist je dat Siska verzot is op spaghetti bolognaise? Ze zou het elke elke dag eten als ze kon!

Friedl: "Als je het vergelijkt met mijn zus Siska, heb ik eigenlijk zowat de tegenovergestelde weg afgelegd. Mijn interesses lagen al altijd eerder bij wetenschap en techniek, vooral om te weten hoe je dingen moet maken of bouwen. Software is voor mij daarvan het summum, omdat je zomaar iets kan creëren, waar er voorheen niets was. Daarom koos ik in 2019, na mijn studie als Burgelijk Ingenieur, voor een carriere als software ontwikkelaar.

In het derde jaar van mijn opleiding kwam ik ineens in een moeilijke periode terecht. Aanvankelijk durfde ik hier niet echt over te praten, tot op het moment dat een vriendin heel openhartig vertelde dat ze in een vergelijkbare situatie zat. Ik heb daar zóveel aan gehad, en ik wist meteen dat ik hetzelfde wou betekenen voor andere mensen. Sindsdien sta ik mee in de strijd om het taboe te doorbreken, en zo is mijn passie voor mentale gezondheid ontstaan."

Dus als je vraagt, in het kort, wie wij zijn:

Een psychologe met een fascinatie voor IT, en een software engineer met een passie voor mentale gezondheid, die samen hun deeltje willen doen om van de wereld een betere plek te maken.

afbeelding van Friedl

Wist je dat Friedl gelukkig wordt van verse lakens op het bed? Vooral als ze net uit de douche komt

Friedl

Wist je dat Friedl evan houdt om allerlei gekke trucjes te proberen om het huishouden te optimaliseren?

Onze Waarden

Transparantie

een raam in een groene muur
bottom of page